Alimentos
sardos raccumandados
pro su 2016
S’Amèrica
dichiarad’at cun gosu:
su màndigu sard’illongat sa vida.
Pane carasau o chi siat modditzosu
mandigare devimus tota chida.
Pane frattau e casu crabinu
o berbeghinu cun pane de orzu;
fenuju, fae, basolu. E binu?
Cannonau, naramus tipu puntorzu!
Sos baldos non lassemus
a sos fiados,
pumatas bellas, mèndulas benèficas:
sun custos deghe alimentos giustos,
pro campar’a chent’annos, lanzos, biados.
E tando est tzertu chi sun maleficas
sas pettas: porcheddu, anzone e arrustos.
Ca si poi sun sos gustos
de ghisadu, ziminu e de turrone:
chidas de vida in diminussione!
Peruna discussione.
Su sardu devet mandigare in biancu:
“boh! boh!”, chena birr’Ichnusa a fiancu!
E malloreddus francu.
Augùrios pro s’annu da poi de s’EXPO:
pro sos chent’annos: ne seada e ne gatò!
Buon Anno 2016
Cibi
sardi raccomandati
per il 2016
L’America ha dichiarato
con piacere:
il cibo sardo allunga la vita.
Pane carasau o pane morbido
mangiare dobbiamo tutta la settimana.
Pane frattau e formaggio di capra
o di pecora con pane di orzo;
finocchio, fave, fagioli. E vino?
Cannonau, diciamo tipo pungolo!
I cardi non lasciamo alle
bestie,
pomodori belli, mandorle benefiche:
sono questi i dieci alimenti giusti,
per campare a cent’anni, magri, beati.
E allora è certo che sono malefiche
le carni: porcetto, agnello e arrosti.
Perché se poi ci sono i gusti
di stufato, di interiora e di torrone:
settimane di vita in diminuzione!
Nessuna discussione.
Il sardo deve mangiare in bianco:
“boh! boh!”, senza birra Ichnusa a fianco!
E gnocchetti niente.
Auguri per l’anno dopo l’EXPO:
per i cent’anni: né seada e né gatò!
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